Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konferencijska liga

Zrinjski večeras kod Alkmaara: “Idemo rasterećeni odigrati dobru utakmicu”

zrinjski alkmaar
Foto: Fena

U međuvremenu Zrinjski se razišao s trenerom Krunoslavom Rendulićem pa će Plemiće ovoga puta u ulozi glavnog trenera voditi Mario Ivanković

U okviru petog kola Uefine Konferencijske lige Zrinjski večeras gostuje u Nizozemskoj kod AZ Alkmaara.

U prvom kolu, prije nešto više od dva mjeseca, Zrinjski je u Mostaru protiv istog protivnika napravio senzacionalan povratak i zaostatak od 3:0 na poluvremenu pretvorio u pobjedu 4:3.

U međuvremenu Zrinjski se razišao s trenerom Krunoslavom Rendulićem pa će Plemiće ovoga puta u ulozi glavnog trenera voditi Mario Ivanković.

Novi trener Zrinjskog istaknuo je kako će njegova ekipa odigrati utakmicu bez ikakvog pritiska, ali smatra kako motiva neće nedostajati.

– Idemo rasterećeni gore, no to nije razlog da ne odigramo dobru utakmicu. Drugo poluvrijeme u Mostaru nam je pokazalo da trebamo biti goropadni, vjerovati u sebe, pa što nam to donese. Normalno da su oni jači i kvalitetniji, ali ako mi budemo pravi, ako odigramo što možemo, energetski, taktički i tehnički, mislim da možemo napraviti dobar rezultat – istaknuo je Ivanković.

Muke s povredama

Zrinjski u posljednje vrijeme muku muči s ozljedama, posebice u zadnjoj liniji, a dodatni udarac Mostarcima bit će izostanak Kerima Memije.

– Memija je otpao zbog bolesti, Čanađija i Sabljić su s nama, ali je pitanje hoće li moći „dati ruke“. Ali ima nas, izaći će igrači na teren svjesni da je ovo pravi izlog u Europi i da moraju odigrati za sebe, ali iza klub i navijače – dodao je Ivanković.

Susret između Alkmaara i Zrinjskog igra se od 18:45 sati.

Na ljestvici skupine E dva kola prije kraja prva dva mjesta koja vode u knockout fazu Konferencijske lige drže Legia i Aston Villa sa po 9 osvojenih bodova. AZ i Zrinjski imaju po 3.