Konferencijska liga

Zrinjski večeras na Areni Kombetare gostuje Tirani

zrinjski lp1

Utakmica Tirana – Zrinjski igra se od 20 sati uz direktan prijenos na Areni Sport 1 BiH

Fudbaleri Zrinjskog večeras nastavljaju svoj evropski put, ali sada će igrati Konferencijsku ligu, pošto su iz Lige prvaka eliminisani od strane Sheriffa.

Rival prvaku Bosne i Hercegovine biće šampion Albanije Tirana.

Ono što stvara problem treneru Sergeju Jakiroviću, jeste činjenica da ponovo ne može računati na iskusnog stopera Slobodana Jakovljevića, koji je godinama stub odbrane mostarkog tima. Jakovljević se i dalje oporavlja od povrede, pa je za očekivati da stoperski tandem i večeras čine Marin Magdić i Hrvoje Barišić.

Moguće su još neke promjeen u sastavu.

“Uvijek je tu 13-14 igrača u najužoj kombinaciji. Još razmišljamo kako najbolje da zaustavimo njihova krila, ali ne želim da izgubimo naš stil igre po kojem smo postali prepoznatljivi. Sutra ćemo to odlučiti ko će početi meč”, rekao je Jakirović pred ovu utakmicu.

Inače, Tirana je u Konferencijsku ligu stigla također nakon ispadanja iz Lige prvaka. Tamo ju je u prvom pretkolu eliminisao Dudelange iz Luksemburga.

Riječ je o klubu koji je 26 puta bio prvak Albanije i zaista dominira u ovom prvenstvu. Čini se da će najopasniji po gol Josipa Čondrića biti napadač Taulant Seferi, koji je prošle sezone postigao 18 golova i upisao 10 asistencija, te Redon Xixha. Ovaj lijevokrilni fudbaler je prošle sezone postigao 14 golova i upisao 8 asistencija.

Utakmica Tirana – Zrinjski igra se od 20 sati uz direktan prijenos na Areni Sport 1 BiH.