Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Susret na Tušnju

Zrinjski večeras testira Tuzla City da li je zasluženo na vrhu tabele

zrinjski tuzla city

U Tuzla Cityju smatraju kako je utakmica sa Zrinjskim pravi test za njih budući da u prva četiri kola kako sami kažu nisu igrali sa timovima iz samog vrha bh. fudbala

Danas je na rasporedu još jedan susret 5. kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Na Tušnju se od 20:30 sati sastaju Tuzla City i Zrinjski. Tuzlaci su dobro otvorili sezonu te imaju devet osvojenih bodova iz četiri susreta, dok je Zrinjski osvojio samo tri boda iz tri utakmice. Tim Harija Vukasa u Tuzlu dolazi nakon eliminacije iz Evrope od Malmea.

“Evropa je iza nas i nemamo potrebe više pričati o tome. Naša realnost je Tuzla City, jedna jako neugodna ekipa. Imaju dobre i kvalitetne igrače, jako su dobro vođeni, a imaju i veliko samopouzdanje s obzirom na postignute rezultate na otvaranju sezone. Očekuje nas iznimno težak dvoboj, ali u razgovoru s igračima vidio sam veliku energiju i ozbiljnost – kazao je uoči polaska za Tuzlu trener “Plemića” Hari Vukas.

Sa druge strane, u Tuzla Cityju smatraju kako je utakmica sa Zrinjskim pravi test za njih budući da u prva četiri kola kako sami kažu nisu igrali sa timovima iz samog vrha bh. fudbala.

“Zrinjski je ozbiljna ekipa i spada u sam vrh bh.fudbala. Respektujemo njihovog trenera i njihov igrački kadar. Ne bojimo ih se niti ćemo se predati. U muškoj i hrabroj utakmici pokušat ćemo utakmicu odvesti u pozitivan tok. Nadmo se da ćemo uspjeti ostati neporaženi. To bi bio veliki uspjeh. Pripremamo se da ostvarimo svoj cilj”, poručio je Bošnjaković.

Susret između Tuzla Cityja i Zrinjskog igra se večeras od 20:30 sati.