Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Zrinjskom najveća kazna

zrinjski navijaci
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

NK Široki Brijeg je dobio opomenu zbog kršenja kodeksa ponašanja članova, i to nakon utakmice 26. kola protiv Tuzla Cityja

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine izrekla je kazne klubovima Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Kada je u pitanju Zrinjski, potvrđena je kazna zabrane odlaska navijača na jednu gostujuću prvenstvenu ili kup utakmicu. Plemići su zaradili i jedinstvenu kaznu od 18.000 KM, a sve zbog slabe organizacije meča protiv Veleža, korištenja pirotehnike na istom susretu, bacanja predmeta u teren od strane navijača, kao i nereda te rasizma i drugih oblika diskriminacije. Kažnjen je i Želimir Puljić, komesar za bezbjednost HŠK Zrinjski, i to sa 1.500 KM, jer je izvršio slabu bezbjedonosnu procjenu. Plemići su primorani odreći se i dodatnih 3.000 zarad utakmice protiv Sarajeva.

Velež je zaradio kaznu od 4.500 KM, zbog prekršaja na utakmici protiv Zvijezde 09, ali i onu od 2.500 (dešavanja na meču protiv Sloge).

Željezničar je kažnjen sa 3.500 KM zbog dešavanja na utakmici protiv Širokog Brijega, a Borac sa 2.000 radi događaja sa meča protiv Posušja. 

NK Široki Brijeg je dobio opomenu zbog kršenja kodeksa ponašanja članova, i to nakon utakmice 26. kola protiv Tuzla Cityja. Kazne od po 1.000 KM dobili su GOŠK i Posušje.