Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zukanović: Ružno sam se osjećao kad sam odbio Chievo

zukanovic

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović prošlu sezonu proveo je na posudbi u Atalanti, da bi se početkom priprema vratio u Romu s kojom ga i dalje veže ugovor. Rimski klub je odlučio da bh. fudbaler trenutno nije potreban ekipi, pa je Zukanović bio primoran potražiti novi klub. Iako je imao nekoliko ponuda, na kraju je odlučio potpisati za Genovu.

– Jurić me zvao i rekao da želi da dođem u Genovu. Vjerujem da je pred nama veoma dobra sezona jer imamo dobar tim. Imao sam ponudu Chieva i zahvalan sam im što su me zvali. Bili su korektni prema meni i iskreno, bilo mi je potrebno okruženje kao što je Genoa. Ružno sam se osjećao kada sam odbio Chievo, ali šta je tu je, rekao je Zukanović za italijanske medije.

Konstatovao je i da pritisak igranja gradskog derbija protiv svog bivšeg kluba Sampdorije ne osjeća jer se nije dugo zadržao u ovom klubu.

– Ovo je za mene novi izazov i jedva čekam da sezona počne. Genoa ima sjajne navijače koji su među najboljima u Italiji, smatra Zukanović.

Bh. fudbaler je otkrio da djetinjstvo u Sarajevu nije bilo nimalo lako zbog rata, te da je kao dijete s roditeljima otišao u Sloveniju. Napomenuo je da je Džeku upoznao još kao dječak igrajući za Željezničar, podsjećajući na pakleni sarajevski derbi.