Pojačanje na Old Trafordu

Zvanično: Wan-Bissaka pet godina u Manchester Unitedu

Aaron Wan-Bissaka,

Dolaskom u United, koji ga je prema tvrdnjama britanskih medija platio 50 miliona funti, Wan-Bissaka je postao najskuplji engleski defanzivni bočni igrač

Manchester United danas je zvanično potvrdio da je Aaron Wan-Bissaka, bivši fudbaler Crystal Palacea potpisao petogodišnji ugovor uz mogućnost produženja na još jednu godinu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Talentovani 21-godišnji defanizvac prošao je kroz omladinsku školu Crystal Palacea, a u februaru 2018. godine debitovao je za prvi tim “orlova“. Dolaskom u United, koji ga je prema tvrdnjama britanskih medija platio 50 miliona funti (oko 56 miliona eura), Wan-Bissaka je postao najskuplji engleski defanzivni bočni igrač.

“Aaron je jedan od najboljih nadolazećih defanzivaca Premier lige. Ima pravu radnu etiku, talent i mentalitet da igra za Manchester United i odgovara upravo onom tipu igrača koji želimo da uvedemo u tim kako bi se poboljšali i unaprijedili“, kazao je Ole Gunnar Solskjaer, menadžer kluba sa Old Trafforda.

Naravno mladi fudbaler nije krio oduševljenje što će u budućnosti nositi dres kluba koji ima najviše titula šampiona Engleske.

“Ovo je nevjerovatan osjećaj i čast da se mogu nazvati igračem Manchester Uniteda, a znam da samo mali broj igrača ima privilegiju da to kaže. Ne mogu iščekati da krenemo s radom i da se uklopim u tim. Imaću kratku pauzu nakon Evropskog prvenstva, ali se radujem početku treniranja sa menadžerom i novim saigračima“, rekao je Wan-Bissaka za zvaničnu internet stranicu Uniteda.

Wan-Bissaka je za Crystal Palace odigrao 46 takmičarskih utakmica. Nakon što je u sezoni 2017/18. proglašen najboljim mladim igračem kluba, prošle je dobio priznanje za najboljeg igrača sezone.