Fudbal

liga prvaka

Zvezdaš groznim startom slomio obje noge suparniku: Možda mu je okončao karijeru

17/07/2019

Sudija je samo kratko pogledao Slavickasa kako se u šoku i agoniji previja po travi slomljenih nogu i odmah zatim Zvezdinom mesaru pokazao direktni crveni karton

Marko Gobeljić, desni bek Crvene zvezde, na uzvratnoj je utakmici prvog pretkola Lige prvaka, u kojoj je Zvezda na domaćem terenu pobijedila litvansku Suduvu 2:1 i tim rezultatom prošla dalje, rijetko brutalnim startom na Vaidasa Slavickasa suparniku slomio obje potkoljenice.

Mađarski sudija Adam Farkas je nakon Gobeljićevog starta s obje noge, kojim je u 60. minuti pored aut-crte sasjekao Slavickasa u prodoru s loptom, prvo dosudio samo prekršaj. Ali zatim se prema njemu zaletjelo nekoliko igrača Suduve pokazujući mu njhovog teško ranjenog saigrača i ultimativno zahtjevajući isključenje za Gobeljića.

Sudija je samo kratko pogledao Slavickasa kako se u šoku i agoniji previja po travi slomljenih nogu i odmah zatim Zvezdinom mesaru pokazao direktni crveni karton.

Suduvin trener Vladimir Čeburin nakon utakmice je izjavio:

“Jako je tužno to što se dogodilo. Nadam se da će igrač koji je napravio ovako nešto dobiti veliku, što dužu kaznu jer takav start jednostavno nije dozvoljen ni normalan. Ne mogu vam uopće opisati koliko sam ljut jer Slavickas nakon takve ozljede neće moći igrati godinu ili dvije, a možda i neće moći nastaviti profesionalnu karijeru.”

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.