Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Zvijezda i Velež odigrali 0:0, bodom mogu biti više zadovoljni Mostarci

zvijezda 09
Foto: Zvijezda 09

Susret 12. kola Premijer lige BiH između Zvijezde 09 i Veleža završio je bez pobjednika. Na kraju je bilo 0:0.

Zvijezda 09 je bila nešto bolja u ovom susretu, ali nisu uspjeli stići do pobjede ponajviše raspoloženom Osmanu Hadžikiću, ali i Ante Hrkaču, koji je u jednoj situaciji intervenisao sa gol linije. Sa druge strane, Velež je danas pružio blijedo izdanje, pa s obzirom na splet dešavanja na terenu, mogu na kraju i biti zadovoljniji bodom.

U prvom poluvremenu gledali smo tvrdu utakmicu, u kojoj nije bilo previše šansi, a najbolju je imao Velež kada je Asmir Suljić uposlio Gulisahvilija, koji je u 26. minuti šutira pored gola.

U nastavku susreta Zvijezda 09 bila je bolja na terenu te imala nekoliko šansi za postizanje gola. U 67. minuti ukazala se velika šansa za Maksimovića, alije njegov udarac sjajno odbranio Hadžikić. U 80. minuti Đorđević je bio savladao Hadžikića, lopta je išla u mrežu, a u posljednjem momentu sa linije je intervenisao Hrkać te na taj način spasio svoj tim.

U 88. minuti ukazala se šansa za Velež, ali Šikalo šutira preko gola. Zvijezda 09 je pokušavala i napadala do kraja susreta, ali nisu uspjeli ostvariti pobjedu.