Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ousmane Dembele

Zvijezda koju je Barcelona platila 115 miliona eura je ovisnik!

dembele

Barcelona muku muči sa svojim Francuzom koji stvara sve više problema

Kad je Neymar u ljeto 2017. godine u rekordnom transferu vrijednom 222 miliona eura napustio Barcelonu i otišao u PSG, čelnici katalonskoga kluba krenuli su u grozničavu potragu za igračem koji bi ga mogao zamijeniti. Novac nije bio problem, puno je Barca zaradila na Brazilcu, a izbor je na kraju pao na Ousmanea Dembelea.

Za mnoge je to bilo veliko iznenađenje, a pogotovo kad se doznalo za odštetu koja je isplaćena njemačkom klubu. Naime, transfer je bio težak čak 115 miliona eura (s potencijalom da naraste do 145 miliona), te je Borussia u tom poslu zaradila čak 100 miliona eura.

Ipak, nakon samo godinu dana, Barcelona muku muči sa svojim Francuzom koji stvara sve više problema. Naime, ovog puta spomenuti je zakasnio na trening zato što je sa svojim prijateljima čitavu noć igrao igrice i zatim zaboravio namjestiti alarm.

U konačnici ga je uspio probuditi jedan od klupskih direktora koji mu je došao u kuću kako bi provjerio u čemu je problem. Španski AS navodi kako Dembele ima problema i s trbuhom, te je odveden na pregled gdje se ipak potvrdilo kako je sve u redu. U klubu su ipak bijesni na svoju mladu zvijezdu i odmah su sazvali sastanak s njegovim menadžerom jer smatraju da je Dembele bez kontrole.

Katalonci su mu čak dodijeli i vozača kako bi ga mogli lakše kontrolisati, ali niti to ne ide prema planovima. Igrač u kojeg je uloženo oko 140 miliona eura ovisnik je o igricama pa čelnici Blaugrane razmišljaju o tome da ga upute psihologu.