Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Benjamin Mendy

Zvijezda Manchester Cityja optužen za još dva silovanja

New Project – 2021-11-16T145833.156

Matturie je također u pritvoru. Obojici je zakazano suđenje 24. januara 2022. godine

Zvijezda Manchester Cityja Benjamin Mendy (27) danas je optužen za još dva silovanja.

Francuski internacionalac sada je optužen po šest tačaka, pet za silovanje i jednom za seksualni napad, a navodne žrtve tvrde da su bile zlostavljane u njegovoj vili vrijednoj pet miliona funti u Prestburyju, u Cheshireu.

Britansko državno tužilaštvo navodi da se optužbe odnose na četiri žene starije od 16 godina koje tvrde da su napadnute između oktobra 2020. i avgusta 2021.

Mendyjev suoptuženik, Louis Saha Matturie (40), iz Ecclesa, danas je optužen po još dvije dodatne tačke, za silovanje i za seksualni napad. To znači da je također optužen za šest tačaka silovanja i seksualnog napada.

Obojica su pozvana da se sutra pojave pred sudom u Stockportu. Suđenje je zakazano za januar sljedeće godine, ali bi sada moglo biti odgođeno zbog novih optužbi.

Mendy, koji je 2017. prešao u aktuelne prvake Engleske za 52 miliona funti, u pritvoru je u Liverpoolu nakon što je prvi put optužen za seksualne napade u avgustu.

Mendyja je suspendiovao Manchester City nakon što ga je policija optužila, čekajući istragu.

Matturie je također u pritvoru. Obojici je zakazano suđenje 24. januara 2022. godine.

Mendy zarađuje 90.000 funti sedmično i živi u vili vrijednoj pet miliona funti u Prestburyju, luksuznom selu u blizini Manchestera, popularnom i među ostalim nogometašima.

Bio je dio francuske reprezentacije koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 2018, ali nije igrao u finalu.

Upisao je 75 nastupa za Man City otkako je potpisao ugovor prešavši iz Monaca 2017.

Mendy je igrao u prve dvije utakmice Man Cityja ove sezone protiv Leicester Cityja i Tottenham Hotspura, a bio na klupi za njihovu treću utakmicu protiv Norwich Cityja.

Sljedeća utakmica je bila protiv Arsenala, no prije nje optužen.