Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvijezda Tottenhama očajnički treba uspjeh s reprezentacijom, inače… (VIDEO)

SON JUZNA KOREJA

Nogometaš Tottenhama i reprezentativac Južne Koreje, Heung-min Son uskoro bi mogao završiti na služenju vojnog roka.

Jedan od najbolji južnokorejskih nogometaša u istoriji ima dva načina da se oslobodi od obavezne vojske u svojoj zemlji. Naime, Južna Koreja je slavila protiv Vijetnama i izborila finale Azijskih igara, a Son u finalu mora osvojiti zlato kako bi dobio poštedu.

Prema zakonima u Južnoj Koreji svaki muškarac mora provesti neko vrijeme u vojsci, a zvijezda Tottenhama to još nije učinila, a za izbjegavanje vojske potreban mu je uspjeh s reprezentacijom. Ako se to ne dogodi ove godine, trebao bi onda osvojiti medalju na Olimpijskim igrama za dvije godine, što mu je zadnji rok…

Služenja vojske su bili oslobođeni Ji Sung-park i Li Jong-pyo. Ali tu privilegiju zaslužili su plasmanom u polufinale Svjetskog prvenstva 2002. godine, dok je Son ispao u grupi Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Son je nakon ispadanja briznuo u plač, suze su mu tekle kada je govorio pred novinarima, a plakao je i nakon odlaska u svlačionicu.

“Igrali smo kao da su naši životi ovisili o ovim utakmicama. Pokušavao sam zadržati suze, ali nisam mogao kada sam vidio svoje kolege. Znam koliko su i oni željeli da uspijemo. Neki od nas su čak i ozlijeđeni igrali”, rekao je Son.