Betis slavio na Camp Nouu

Zvijezde Barcelone posvađale se nakon poraza: Sad ćeš me j… zbog dodavanja

vidal pique

Španski mediji i njihovi “čitači s usana” izvukli su dvije situacije

Domaći poraz od Betisa (3:4) u 12. kolu La Lige poremetio je pobjedničku idilu u Barceloni, koja je zadnjih sedam dana bila suvereni lider La Lige i grupe Lige prvaka.

Ali, neočekivanim gubitkom bodova na Camp Nouu ostavio je aktuelnog prvaka na vrhu sa samo bodom više od Atletico Madrida.

Razumljivo je dakle zašto je igračima Barcelone teško pao pooraz od Betisa i zašto su neposredno nakon neuspjeha među njima na terenu bile povišene tenzije. Španski mediji i njihovi “čitači s usana” izvukli su dvije situacije.

U prvoj su se pokoškali Luis Suarez i Gerard Pique.

“Sad ćeš me je… zbog jednog dodavanja. Nemoj se zajeb… sa mnom!” odrješit je bio Urugvajac prema Kataloncu, koji mu je očito zamjerio što je propustio dati loptu bolje postavljenom suigraču.

Pique je bio sudionik i druge prepirke sa saigračem, ali ova je bila daleko benignija.

Minutu prije kraja regularnog dijela, pri rezultatu 2:4, centaršut s desne strane sami su na drugoj stativi čekali Pique i Vidal. Pique je bio bliži lopti od veznjaka. Ali, potonji je bio daleko bolje postavljen od Piquea, koji je iz odlične pozicije glavom pucao loše umjesto da je pustio Vidala, koji se derao “Moja!” da postigne gol za povratak Barcelone u meč.

Vidal je zbog toga prigovorio Piqueu, ali ovaj mu se kleo:

“Da sam čuo kako vičeš moja, pustio bih ti loptu, ali kunem ti se da te nisam čuo.”