Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministrica Dujmović primila delegaciju Olimpijskog komiteta BiH

dujmovic okbih

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović primila je u posjetu čelnike Olimpijskog komiteta BiH, predsjednika Marijana Kvesića, potpredsjednike Izeta Rađu i Sinišu Kisića, te generalnog sekretara Saida Fazlagića.

Delegacija OKBiH upoznala je ministricu o trenutnim i planiranim sportsko – edukativnim projektima Komiteta, uspjesima bh. sportista i odličnom strategijom ulaganja skromnih sredstava OKBiH koja je rezultirala plasiranjem najbrojnijeg bh. tima na planetarno najvećem sportskom događaju – olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Predsjednik OKBiH također je ministricu detaljno upoznao o svim aspektima organizacije EYOF-a 2019. u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, a posebno je naglasio činjenicu da će za realizaciju ovog događaja biti neophodno osigurati sredstva iz budžeta svih nivoa vlasti.

Ministrica je izrazila zadovoljstvo posjetom i rezultatima Olimpijskog komiteta BiH i dala punu podršku delegaciji OI Rio 2016 i projektima Olimpijskog komiteta, te se složila da je neophodno sinergijski djelovati kako bi se projekat EYOF 2019 uspješno realizirao, navedeno je u saopćenju.