Olimpijski komitet BiH: Evo ko su kandidati za sportistu godine BiH

ok

Komisija za vrhunski sport Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OK BiH), koja je ujedno i stručni žiri za manifestaciju „Izbor sportiste 2016. godine“ je danas na prvoj sjednici detaljno razmatrala pristigle prijedloge strukovnih sportskih saveza BiH.

Žiri, kojim predsjedava Amel Mekić, višestruki olimpijac i bivši džudo prvak Evrope, sastavio je listu prijedloga po kategorijama za „Izbor sportiste 2016. godine“. Sljedeći korak je utvrđivanje lista od strane Izvršnog komiteta OK BiH.

Žiri je zasjedao u sljedećem sastavu: Amel Mekić, Marin Ćorluka, Safet Kapo, Miro Klepić, Dalibor Stević, Slavenko Likić, Dragomir Čabrilo, Ranko Primorac, Anes Alić, Adnan Džumhur, Mirsad Ćosić i Sulejman Begović.

Šesta po redu manifestacija „Izbor sportiste godine“ u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH, planirana je da se ovoga puta održi 8. decembra 2016. godine u prostorijama Olimpijskog muzeja, koji se nalazi u sklopu Olimpijskog centra “Zetra“ u 19.45 sati.

Izbor će se vršiti u slijedećim kategorijama: najbolja mlada sportistkinja u kategoriji juniorki, najbolji mladi sportista u kategoriji juniora, najuspješniji sportski klub, najuspješnija reprezentacija BiH, najuspješniji trener, najbolja sportistkinja u seniorskoj konkurenciji, najbolji sportista u seniorskoj konkurenciji, sportista godine, te specijalne nagrade OK BiH kojih je osam.