bh. plivačica

15-godišnja Lana Pudar isplivala olimpijsku “A” normu

lana pudar-trka (1)

Drugoplasiranu plivačicu ostavila iza sebe za cijele tri sekunde

Mlada bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar (15) na Otvorenom prvenstvu Srbije u Beogradu isplivala je olimpijsku “A” normu.

U kvalifikacijonoj trci na 100 metara delfin isplivala je najbolje vrijeme kvalifikacija u toj disciplini (58,91 sekundi), a potom je i nadmašila taj rezultat za sekundu i više (57,37 sekundi), prenosi Faktor.

Supertalentovana plivačica je tako jutrošnju “B” normu (59,66 sekundi) za oplimpijske igre nadmašila isplivavši “A” normu koja iznosi 57,92 sekundi.

Mlada Mostarka će najvjerovatnije biti najmlađa učesnica Olimpijskih igara koje se ove godine održavaju u Tokiju, a na ruku joj je išlo i to što su Igre pomjerene za 2021. godinu.

Iz Kluba vodenih sportova Orka pohvalili su se olimpijskom normom koju je isplivala Lana.

– Imamo je – napisali su iz Orke na zvaničnoj Facebook stranici, te uz zastavu Bosne i Hercegovine i Japana objavili rezultate sa takmičenja u Beogradu ali i fotografiju Lane s početka plivačke karijere.

Imamo je ????

Posted by Klub Vodenih Sportova Orka on Friday, March 12, 2021

Lana se današnjim rezultatom približila svjetskom rekordu koji je od 2016. godine u vlasništvu Šveđanke Sarah Sjostrom s vremenom 55,48 sekundi.

U nastavku pogledajte fenomenalan nastup mlade Lane, koja je drugoplasiranu plivačicu ostavila iza sebe za cijele tri sekunde.