nba

76ersi morali igrati sa sedam igrača, anonimni Maxey ubacio 39 koševa

I dobro su se držali u prvom poluvremenu, koje su završili sa samo sedam poena zaostatka, prije nego što su Nuggetsi u trećoj četvrtini prelomili utakmicu

Philadelphia 76ersi na utakmici protiv Denvera igrali su sa samo sedam igrača, među kojima četiri rookieja, nakon što je šestorici igrača zbog NBA protokola određen karantin.

Izgubili su 115:103, a 20-godišnji Tyrese Maxey, 21. pick prošlogodišnjeg drafta, najbolje je iskoristio iznenadnu priliku i zabio 39 poena u porazu, što je najviše za jednog rookieja Sixersa još od 1997. godine kad je Allen Iverson zabio 40.

Nakon što je Seth Curry doznao da je pozitivan na koronavirus, on i još četiri igrača s kojima je bio u kontaktu stavljeni su u karantin. Kad se tome pridodaju lakše ozljede zvijezda Joela Embiida i Bena Simmonsa i još dvojice igrača, Sixersi su ostali na osmorici dostupnih, što je minimum da bi se utakmica odigrala.

Među tom osmoricom bio je i Mike Scott, za kojeg je trener Doc Rivers unaprijed najavio da ga neće koristiti. Stoga su se Sixersi Denveru suprotstavili sa samo sedam igrača, među kojima je Danny Green bio jedini stalni starter, a centar Dwight Howard jedini preostali iskusni igrač.

I dobro su se držali u prvom poluvremenu, koje su završili sa samo sedam poena zaostatka, prije nego što su Nuggetsi u trećoj četvrtini prelomili utakmicu.

“Posljednjih 36 sati je bilo ludo. Zadržali su nas u New Yorku, testirali, tražili kontakte… Vratili smo se kući u 1 ujutro i nismo imali pojma hoćemo li igrati, ali do 4 ujutro se trenerski štab pripremao kao da igramo. Sat vremena prije utakmice doznali smo da moramo igrati. Imam sedam igrača, bacit ću ih na teren pa ćemo vidjeti što će biti”, rekao je Rivers uoči utakmice.

Sixersima je tako silom prilika zaustavljen niz od 20 pobjeda u njihovoj dvorani te su ispustili samostalno prvo mjesto u NBA poretku. Posljednja su ekipa koja je ove sezone ubilježila treći poraz.

Za Nuggetse je najviše poena postigao Gary Harris (21), a Nikola Jokić bio je blizu triple-doublea s 15 poena, 12 asistencija i devet skokova.