Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Ostali sportovi

Adnan Ćatić: Zašto bih uzimao doping, moja savjest je potpuno čista

17/04/2016

Njemački bokser bosanskohercegovačkih korijena, Felix Sturm alias Adnan Ćatić, optužen je za uzimanje dopinga.

Vijest da je Adnan Ćatić pao na doping testu naprosto je jučer odjeknula u inostranim medijima.

Naime, kod Ćatića je nakon pobjede protiv Fedora Čudinova bio pozitivan A uzorak na nedozvoljenu supstancu stanazolol i ukoliko se utvrdi da je kriv mogao bi ostati bez titule svjetskog prvaka.

Ipak, Ćatić ističe da mu je savjest čista i cijeli slučaj će preuzeti njegov advokat.

“Ovo je javljeno samo mom fitness treneru i meni, a udruženje njemačkih profesionalnih boksera uopšte nije obaviješteno. Na ovome neće ostati, moj advokat će preuzeti na sebe ovaj slučaj i moja savjest je apsolutno čista”, izjavio je Adnan Ćatić u razgovoru za njemačke medije i potom nastavio:

“Prije borbe uvijek uzimam iste dijetetske proizvode. Napravit ću listu svih supstanci koje sam unosio u organizam 12 sedmica prije borbe, a siguran sam da na toj listi nema ništa nedozvoljeno”, prenosi N1.

Ćatić ističe da je u većini slučajeva B uzorak demantovao prvi test.

“Zašto bih uzeo doping? Pa od svoje 14. godine imam mišiće. Ovo me iritira nevjerovatno i borit ću se kao lav. Bilo je u prošlosti mnogo slučajeva gdje je B uzorak demantovao prvi test. Nisam zabrinut”, istakao je na kraju popularni Felix Sturm.

Osim oduzimanja titule, Ćatiću također prijeti i dvogodišnja suspenzija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.