Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ajla Sinanović i Saša Zimonjić najbolji sportisti Brčkog u 2016.

Брчко – спортисти године -1

Na večerašnjoj svečanosti u velikoj sali gradskog Doma kulture za najbolje sportiste u Brčkom u 2016. godini, prema ocjenama stručnog žirija, proglašeni su odbojkašica “Bimal jedinstva” Ajla Sinanović i odbojkaš “Mladosti” Saša Zimonjić.

Nagrade i prigodne poklone najuspješnijim sportistima u ženskoj i muškoj konkurenciji uručio je gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

Milić je, obraćajući se okupljenima, zahvalio svima koji su doprinijeli ostvarenju vrijednih rezultata brčanskih sportista i klubova.

Uputivši čestitke dobitnicima nagrada i priznanja, Milić im je poželio mnogo uspjeha i u ovoj godini, kao i svima onima kojima se nije posrećilo da budu među lauretima 2016. godine da to ostvare marljivo radeći i vježbajući.

Priznanje za najuspješniji sportski kolektiv u Brčko distriktu u 2016. godini dodijeljeno je ženskom odbojkaškom klubu “Bimal jedinstvo”.

Za najuspješniji sportski događaj u minuloj godini priznanje je pripalo organizatoru međunarodnog rukometnog turnira evropskih nada “Lokomotivi” Brčko.

Među 22 laureata, koliko ih je nominovao stručni žiri, nagrade su dobili i reprezentativac odbojkaša-invalida BiH Mirko Zečević Tadić, najuspješniji mladi sportisti – karatisti Robertina Mandić i Redžep Brkić, najuspješniji klub borilačkih sportova – Kik-boks klub “Grčica”, kajakašica Arnela Zahirović, te istaknuti sportski radnik – dugogodišnji klupski ljekar ŽOK “Bimal jedinstvo” Pero Marković.

Na večerašnjoj svečanoj ceremoniji izbora sportiste godine Brčko distrikta u muzičko-zabavnom dijelu programa nastupio je muzički sastav “Kolonija” iz Vinkovaca.