Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Amel Tuka i Kanita Bilić najuspješniji sportisti Zenice

merkur_osiguranje_amel_tuka

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka i talentirana atletičarka Kanita Bilić izabrani su za najbolje sportiste Zenice u 2016. godini. Na svečanosti u organizaciji Sportskog saveza grada Zenice, koja je održana u hotelu Dubrovnik, proglašeni su i najuspješniji sportisti u više kategorija.

Priznanja za rad s mlađim kategorijama dobili su SD “Winner sportska škola”, “Škola rukometa Čelik Junior” i Košarkaški klub Kengur, a Tarik Hrustić i Emilija Batarilo dobili su posebna priznanja za razvoj sporta kod osoba s invaliditetom. Najuspješniji sportski radnici su Vladimir Zeljko, Ekrem Tuka i Suad Kaknjo, a kao treneri nagrađeni su Mirza Dizdarević, Ermin Mušinović, Kenan Uzunović i Mehmed Skender, dok je najuspješnijeg trener u kategoriji osoba s posebnim potrebama Mirsad Redžić.

Prizanja za rad u 2016. godini dobili su Atletski klub Zenica, SRK Bosna i STK Mladost, a najuspješniji klub u invalidskom sportu je Klub sjedeće odbojke “Čelik 07”.

Za najuspješnije sportske nade izabrani su Dino Marković, Edin Šećibović, Maid Redžić, Harun Smajlagić, Lana Zakić, Fatih Šišić, Hanan Jusufović, Ena Šehović, Ismail Memić, Harun Huseinspahić, Benjamin Muslić, Sara Heljić, Ensar Kožo, Irma Numanović i Amna Hasičić.

Priznanje za promociju Zenice u međunarodnom sportu dobili su Edin Konjić, Mesud Pezer, Bahrudin Mahmić i Ena Oruč, dok su najuspješniji u juniorskoj kategoriji tenisačica Maja Dodik i plivač Amar Borić.

Priznanje ‘sportskog uzora’ dobio je višestruki rekorder i prvak u bacanju kugle Hamza Alić, a najuspješniji u sportu za osobe s posebnim potrebama su Zerina Skomorac i Salih Kozlić.

“Zenica uvijek imala najbolje sportiste i meni je čast biti ovdje. Moram se zahvaliti Atletskom klubu Zenica i Atletskom savezu Bosne i Hercegovine, kao i svim prijateljima i porodici, a najviše treneru koji me doveo na ovaj nivo gdje sam sada”, kazao je Amel Tuka zahvaljujući se uime nagrađenih sportista Zenice.