Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Amel Tuka: Lijepo je kad te ovako dočekaju, ali ja znam svoje (FOTO)

Druženje sa Amelom Tukom u Sarajevu: Hvala svima koji mi pruža

Na atletskoj stazi Atletskog kluba Sarajevo danas je upriličeno druženja sa najboljim bosanskohercegovačkim atletičarem Amelom Tukom, najbržim atletičarem u svijetu u utrci na 800 metara.

Druženje je započelo utrkom Tuke sa mladim sportistima atletskih klubova Sarajevo i Bosna kojima se na startu pridružio bh. teniser Damir Džumhur. Pored druženja sa bh. sportistima, potpisan je sponzorski ugovor između BH Telecoma i Atletskog kluba Sarajevo čiji je Tuka član.

[pull_quote_right]Meni je trening broj jedan, a sve ostalo će doći na svoje[/pull_quote_right]

Tuki je, u čast dosadašnjih vrhunskih rezultata, rukovodstvo BH Telecoma te kompanije LG Stanić uručilo poklon u vidu mobilnog uređaja sa ugraviranom porukom, te modernog sata.

Najbolji bh. atletičar zahvalio se na sponzorskom ugovoru te poklonima istakavši kako je njime potpomognut njegov rad na predstojećem takmičenju u Pekingu.

“Ovo je velika podrška. Mom treneru je sada objezbjeđeno da putuje sa mnom na Svjetsko prvenstvo. Putni troškovi su veliki, Peking je daleko. Hvala svima koji mi pružaju podršku, sve je lakše kada ima sluha, puno je lakše funkcionisati”, kazao je Tuka.

„Sretni smo da smo u prilici podržati i buduće nastupe najboljeg bh. atletičara Amela Tuke. Njegovo zalaganje, trud i fantastični uspjesi zaslužuju podršku svih nas. Mi smo kompanija koja podržava sve sportske discipline u BiH i  ponosni smo što nastavljamo saradnju s Atletskim savezom BiH“, istakao je Mirsad Zaimović, generalni direktor BH Telecoma.

Predstavnici kompanija BH Telecom i LG Stanić Amelu su darovali novi model mobilnog uređaja LG G Flex 2 na kojem su ugravirali i posvetu „Od Najboljih za Najbržeg – Amel Tuka“, te LG Watch Urbane.

„Uvijek nas raduje kada neko proslavi ime naše zemlje. Vjerujem da nas je uspjeh Amela Tuke sve obradovao i drago nam je što je danas ovdje s nama. Želimo mu mnogo sreće i u predstojećim takmičenjima, uz želje da nas ponovo učini ponosnim“, naglasio je Damir Kalmar, direktor kompanije Stanić Trade d.o.o.

Podsjećajući na sinoćnji doček koji mu je priređen u Kaknju, Amel Tuka je kazao kako je oduševljen, ali ipak skoncentrisan na trening koji je obavio i prije dočeka u svom rodnom gradu.

“Drago mi je, imao sam doček, sve je to lijepo, ali ja znam svoje ciljeve. Nisam dozvolio da me poremeti to. Meni je trening broj jedan, a sve ostalo će doći na svoje”, istakao je Tuka.

Današnjem druženju, pored nekolicine građana, prisustvovali su predstavnici fudbaleske reprezentacije BiH, rukometne reprezentacije BiH, članovi reprezentacije u sjedećoj odbojci, članovi Olimpijskog komiteta BiH, kadetski košarkaški reprezentativci i drugi.

Podsjetimo, Tuka je prvo u Velenju postavio lični rekord, ostvarivši vrijeme od 1:44:19, da bi potom trijumfovao i u Madridu sa rezultatom 1:43:84. Njegov najbolji rezultat do sada ostvario je na Dijamantskoj ligi u Monte Karlu gdje je postavio najbolji rezultat sezone i tako slavio s vremenom 1:42:51.

Tuka će u periodu od 22. do 30. augusta nastupiti na Svjetskom prvenstvu u atletici koje će se održati u Pekingu.