Ostali sportovi

Amel Tuka nastupa na mitingu “Dijamantske lige”

16/07/2015

Na mitingu “Dijamantske lige” koji će sutra biti održan u Monacu nastupiti će i trenutno najuspješniji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka.

Prema programu mitinga utrka na 800 metara planirana je za 20:35 sati, a društvo će Tuki praviti Etijopljanin Mohamed Aman, Nijel Amos iz Bocvane, Amerikanac Boris Berian, Francuz Pierre-Ambroise Bosse, dva kenijska trkača Ferguson Rotich Cheruiyot i Alfred Kipketer, dva poljska atletičara Adam Kszczot i Marcin Lewandoiwski, Nizozemac Bram Som te Ayanleh Souleiman iz Džibutija.

Svi nabrojani imaju u karijeri bolje rezultate od našeg osamstometraša Amela Tuke, ali ovog ljeta forma njih petorice je slabija od njegove forme, tako da se nada i dobrom rezultatu.

Najbolji rezultat na mitingu u Monaku, na 800 metara, 1:42.45 ostvario je prošle godine Nijel Amos.

Ove godine Amel Tuka ima sedmi rezultat na 800 metara, a najbolje vrijeme 1:43.08 ima Ayanleh Souleiman, koje je postigao 8. jula na takmičenju u Barceloni.

Osim njega u Monacu će s boljim ovogodišnjim vremenom trčati Nijel Amos i Mohamed Aman, a Boris Berian je dva dana nakon rekorda Tuke ostvario isto vrijeme 1:43.84 što potvrđuje da je u formi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.