Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Amel Tuka podržava Sportske igre Oaze za osobe sa intelektualnim teškoćama

amel tuka

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo održat će konferenciju za medije u srijedu, 3. oktobra, s početkom u 11:00 sati na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu. Povod razgovora sa novinarima je održavanja sportskog takmičenja pod nazivom „Sportske igre Oaze i Specijalne Olimpijade BiH“, koje i ove godine organizira Udruženje Oaza zajedno sa partnerima, a koje će trajati od 3.10. do 6.10.2018. godine.

Tom prilikom, novinarima će se obratiti direktor Udruženja Oaza Armin Smajlović, zatim direktorica Specijalne Olimpijade Kada Delić Selimović, te ambasador Sportskih Igara Oaze, naš proslavljeni atletičar Amel Tuka.

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo, na ovaj način promoviše prava i unapređenje mogućnosti osoba s invaliditetom sa  područja BiH i regiona.

U partnerstvu sa Specijalnom Olimpijadom BIH uz podršku donatora Švedske nevladine organizacije MYRIGHT i Švedske razvojne agencije SIDA, Sportske igre Oaze se organizuju po osmi put, sa ciljem razmjene iskustava, širenja znanja i jačanja sportskog duha. SIO je manifestacija koja njeguje zajedništvo i unapređuje poštivanje sposobnosti i slobode svakog učesnika.

Takmičenje je u cijelosti posvećeno osobama sa intelektualnim teškoćama, te se fokusira na njihovo ravnopravno uključivanje u lokalnu zajednicu.