Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon finalne utrke

Amel Tuka stadion napustio u kolicima, poznat je i razlog

Breza: Rudari nastavili sa generalnim štrajkom
15.02.2021.,Breza, Bosna i Hercegovina - Rudari rudnika mrkog uglja Breza nastavili su sa generalnim strajkom, zajedno sa kolegama iz Zenice. U tijeku je sastanak sa nadleznim institucijama, a ono sto rudari traze je deblokada racuna, sto bi omogucilo normalan rad rudnika, isplate plata, kupovinu repromaterijala, penzionisanje rudara i sl. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Uskoro se očekuju i zvanične informacije u vezi sa stanjem Amela Tuke

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka  osvojio je šesto mjesto u finalu utrke na 800 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju. Tuka je napravio veliki uspjeh i samim plasmanom i finale utrke na 800 metara, a sa stadiona je odvežen u kolicima.

Zvanično riječ je o povredi noge koju je zadobio tokom utrke. Naime, Tuka je dobio udarac u kvadriceps patikom jednog od takmičara. Dogodilo se to za vrijeme naguravanja tokom utrke.

Kako se saznaje, povreda nije teška i Amel se trenutno nalazi na ljekarskom pregledu.

Emmanuel Korir iz Kenije je osvojio zlatnu medalju s vrmeenom 1:45.06, na drugom mjestu završio je njegov sunarodnjak Ferguson Rotich koji je trčao 1:45.23. Na trećem mjestu završio je senzacionalni Patryk Dobek (1:45.39), a naš Amel je utrku završio na šestom mjestu s vremenom 1:45.98.