Ostali sportovi

zamjena za Renfroea

Amerikanac John Roberson uskoro u dresu reprezentacije BiH

27/06/2019

Prema riječima Amera Čolana, generalnog sekretara KS BiH, Roberson će u Sarajevo doći 30. juna kako bi riješio papirologiju

Košarkaška reprezentacija BiH bi uskoro trebala dobiti pojačanje na poziciji playmakera. Riječ je Amerikancu Johnu Robersonu, koji je posljednju sezonu nastupao za ruski Enisey, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema riječima Amera Čolana, generalnog sekretara KS BiH, Roberson će u Sarajevo doći 30. juna kako bi riješio papirologiju, upoznao se sa selektorom i osobljem saveza, a ukoliko sve prođe u najboljem redu, trebao bi se staviti na raspolaganje selektoru Vedranu Bosniću tokom sljedećeg ciklusa kvalifikacija.

Roberson je prethodnu sezonu proveo u Rusiji, u ekipi Eniseyja gdje je igrao 30 minuta u prosjeku, što je najviše u toj ruskoj ekipi. Prosječno je postizao 14,5 poena, bio je drugi strijelac ekipe, a imao je 5,6 asistencija, te dva skoka. Svom veoma dobrom šuterskom učinku dodao je 1,1 ukradenu loptu u prosjeku.

U karijeri je igrao u mnogim evropskim klubovima poput Zlatoroga (Slovenija), Sodertaljea (Švedska), Atomeromua SE (Mađarska), Elan Chalona i ASVEL-a (Francuska), te Eniseyja (Rusija).

“Ovaj 30-godišnji playmaker će na mjestu naturalizovanog igrača vjerovatno zamijeniti Alexa Renfroea koji je bio posljednji Amerikanac u bh. dresu. Prije njega naturalizovani igrači u dresu naše reprezentacije su bili DJ Cooper, Zack Wright, JR Bremer, Henry Domercant, te Terrel Castle“, istakao je Čolan.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.