Zbog koronavirusa

Amerikanci uoči Olimpijskih igara ostali bez važnog igrača

Amerikanci uoči Olimpijskih igara ostali bez važnog igrača

Američka košarkaška reprezentacija uoči Olimpijskih igara u Tokiju ostala je bez jednog od najboljih igrača zbog covida, a posljedično je iz opreza otkazala drugu pripremnu utakmicu protiv Australije.

Bradley Beal od srijede je pod covid protokolom, a sinoć su Amerikanci objavili da je otpao iz konkurencije za Olimpijske igre.

Bek Washington Wizardsa i drugi najbolji strijelac NBA lige prošle sezone sve je tri dosadašnje pripremne utakmice započeo u petorci pa će njegov izostanak zahtijevati mnoge organizacijske promjene.

Očekuje se da će ga u startnoj postavi zamijeniti Zach LaVine, a naknadno će se, nakon završetka NBA finala, reprezentaciji pridružiti Devin Booker i Khris Middleton, koji također mogu uskočiti na njegovo mjesto.

Još se ne zna tko će ga zamijeniti kao 12. igrač u sastavu za Tokio, ali Amerikanci pišu da je interes iskazala mlada zvijezda Atlante Trae Young.

Osim Beala, pod protokolom je završio i Jerami Grant, ali samo iz opreza. Američki mediji pišu da on nije pozitivan na covid, što zapravo potvrđuje da Beal jest.

“Shrvani smo zbog Beala. Ovo mu je bio dječački san, odlično je igrao, dobro se zabavljao i bio vrlo važan za hemiju u ekipi”, prokomentirao je ovaj gubitak američki izbornik Gregg Popovich.