Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svjetsko prvenstvo

Amerikanke oborile rekord po broju postignutih poena, a na noge im dolazi BiH

image

Amerikanke, koje su se već bile kvalificirale za četvrtfinale, slavile su sa 145:69 u svom četvrtom susretu u skupini A

Košarkašice Sjedinjenih Američkih Država srušile su rekord po broju koševa zabijenih na jednoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Sydneyju, ubacivši ​​protiv Južne Koreje 145 poena, dva više od dosadašnjeg rekorda starog 32 godine.

Amerikanke, koje su se već bile kvalificirale za četvrtfinale, slavile su sa 145:69 u svom četvrtom susretu u skupini A.

Time su popravile rekord Brazila iz 1990. godine, koji je Maleziju pobijedio 143:50. I ostatak statistike s ove utakmice je impresivan: Amerikanke su upisale 56 skokova naprema 20. Najbolja igračica susreta bila je Brionna Jones s 24 poena, osam skokova, dvije ukradene lopte i dvije blokade, a A'ja Wilson je ubacila 20 poena i ostvarila osam skokova.

Košarkašice SAD-a triput su bile svjetske prvakinje, a trenutno s maksimalnih osam bodova predvode skupinu A Svjetskog prvenstva. Kina i Belgija imaju po sedam, Portoriko i Južna Koreja pet, a Bosna i Hercegovina četiri boda.

Upravo u posljednjem kolu igraju protiv naših reprezentativki koje nisu ni sjena onoga što smo gledali u njihovim prethodnim mečevima.