Ostali sportovi

Olimpijske igre

Amerikanke usred finala napustila najbolja gimnastičarka

27/07/2021

Amerikanke su sa 166.096 bodova osvojile srebro, prvenstveno zbog nespremnosti njihove heroine s Igara u Riju Simone Biles

Ruska ženska gimnastička reprezentacija osvojila je naslov pobjednica u višeboju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Lilija Ahajmova, Viktorija Listunova, Angelina Melnikova i Vladislava Urazova u finalu su osvojile 169.528 bodova i detronizirale Amerikanke, koje su osvajale ekipno zlato u Londonu 2021. i Rio de Janeiru 2016. godine.

Amerikanke su sa 166.096 bodova osvojile srebro, prvenstveno zbog nespremnosti njihove heroine s Igara u Riju Simone Biles. Osvajačica četiri zlata otprije pet godina Biles je u utorak izvela samo jedan preskok, nakon kojega je napustila takmičenje. Prema nekim izvještajima, Biles je od daljnjeg sudjelovanja u ekipnom finalu odustala zbog povrede, a prema drugima zbog mentalnih problema.

Bez Biles, Jordan Chiles, Sunisa Lee i Grace McCallum su držale korak s Ruskinjama sve do posljednje sprave partera, no na toj je spravi Chiles podbacila pa su Ruskinje na kraju sakupile gotovo dva i pol boda više.

Bronzu su osvojile Britanke Jennifer Gadirova, Jessica Gadirova, Alice Kinsella i Amelie Morgan sa 164.096 bodova, 0.458 više od četvrtih Italijanki.

Ovo je prvo zlato za Rusiju u ženskom višeboju još od Barcelone 1992. godine, kada je nastupala pod imenom Zajednica neovisnih država. Ruske gimnastičarke tako su se pridružile svojim muškim kolegama koji su u ponedjeljak osvojili zlato u ekipnom višeboju.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.