Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Roland Garros

Andreeva postala najmlađa Grand Slam polufinalistkinja od 1997.

mirra andreeva
Foto: Screenshot/ YouTube

Andreeva, stara 17 i 29 dana, najmlađa je djevojka koja je ušla u polufinale na velikom turniru od Martine Hingis na US Openu prije 27 godina i ujedno najmlađa na Roland Garrosu od Hingis 1997. godine

Ruska tinejdžerka Mirra Andreeva postala je najmlađa Grand Slam polufinalistkinja od 1997. godine šokantnom pobjedom nad drugom nositeljicom Arynom Sabalenkom, koja se borila s očiglednom bolešću, na French Openu u srijedu.

Ova 17-godišnjakinja je uzvratila nakon izgubljenog prvog seta protiv svoje bolesne protivnice i pobijedila sa 6-7 (5/7), 6-4, 6-4 nakon dva sata i 29 minuta i zakazala polufinale sa Italijankom Jasmine Paolini.

Andreeva, stara 17 i 29 dana, najmlađa je djevojka koja je ušla u polufinale na velikom turniru od Martine Hingis na US Openu prije 27 godina i ujedno najmlađa na Roland Garrosu od Hingis 1997. godine.

– Iskreno, bila sam jako nervozna prije meča, znala sam da će ona imati prednost – rekla je Andreeva, koja je oba prethodna susreta sa Sabalenkom izgubila u dva seta.

– Vidim igru, igram kad god hoću, nemam baš plan. Kada vidim otvoren prostor na terenu pokušavam da igram, pokušavam da igram iza njenih leđa ili nešto ovako – kazala je ona.