Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

britanski teniser

Andy Murray nije siguran hoće li nastupiti na Olimpijskim igrama

Foto: Screenshot/X

Murray bi mogao propustiti parove u Parizu jer će Britanija umjesto njega poslati Joea Salisburyja i Neala Skupskog

Andy Murray bi mogao odustati od borbe za treću zlatnu olimpijsku medalju na Igrama u Parizu sljedećeg mjeseca ako ne bude odabran za igranje na turniru parova, rekao je bivši britanski broj jedan svijeta.

Trostruki Grand Slam pobjednik i dvostruki olimpijski pobjednik ima pravo nastupa u singlu na Igrama s dva mjesta rezervirana za igrače koji su prethodno osvojili Grand Slam ili Olimpijske turnire.

Međutim, Murray bi mogao propustiti parove u Parizu jer će Britanija umjesto njega poslati Joea Salisburyja i Neala Skupskog.

-Moram vidjeti što će se dogoditi s Olimpijskim igrama, rekao je novinarima nakon poraza 6-3, 6-4 od Marcosa Girona na ATP turniru u Stuttgartu u utorak.

-Još nisam 100 posto siguran kakva je situacija s parovima i hoću li igrati ako samo uđem u singl. Ne znam. Moje tijelo se nije osjećalo sjajno igrajući na zemljanoj podlozi u posljednjih mjesec dana. Imao sam dosta problema s leđima, tako da ne znam bih li se odlučio samo za singl, dodao je.

-Moram malo pričekati i vidjeti što ćemo s tim, dodao je 37-godišnjak, koji je izgubio u prvom kolu parova Roland Garrosa igrajući s Danielom Evansom.

Teniski turnir na Olimpijskim igrama održat će se u Roland Garrosu od 27. jula do 4. augusta.