Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Antetokounmpo i Durant imali su dvoboj o kojem će se dugo pričati

durant-antetokounmpo

Pobjedu je u tom dvoboju odnio grčki košarkaš i aktuelni MVP lige

Dvojica ponajboljih košarkaša svijeta, Giannis Antetokounmpo i Kevin Durant, odradili su sjajne solo dionice u susretu između Milwaukee Bucksa i Brooklyn Netsa. Pobjedu je u tom dvoboju odnio grčki košarkaš i aktuelni MVP lige, a slavili su i njegovi Bucksi sa 117:114.

Antetokounmpo je za nepunih 36 minuta igre ubacio lični rekord sezone od 49 poena, a dodao im osam skokova, četiri asistencije i tri blokade. Iz igre je pogađao 21-36, od čega 4-8 za tri poena, a s crte slobodnih bacanja je pogodio tri od šest pokušaja.

Najveću pomoć tokom utakmice imao je od Khrisa Middletona koji je ostvario double-double učinak od 26 koševa i 11 uhvaćenih lopti, a imao je šest asistencija.

Odličan je s druge strane bio nekadašnji MVP NBA Lige Kevin Durant koji je susret završio s 42 postignuta koša (16-33 iz igre, trica 7-13) i 10 skokova.

Jedan broj poena Durant je ubacio i u prošlom ogledu Netsa protiv Indiana Pacersa te je tako postao prvi igrač franšize nakon 2005. i Vincea Cartera koji je u uzastopnim utakmicama ubacio 40 ili više koševa. Drugi strijelac Netsa na ovoj utakmici bio je Kyrie Irving s 20 koševa, ali dojam je da je Kyrie bio indisponiran i da je izostao njegov bolji učinak, posebno u trenucima kad se “lomila” utakmica.

Zanimljivo je i da je od ukupnih 91 poen, koliko su kombinovano postigli Durant i Antetokounmpo, samo 6 došlo sa linije slobodnih bacanja – obojica su zabili po 3.