Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

AP proglasio Serenu Williams za sportistkinju godine

serena-williams111

Novinska agencija Associated Press proglasila je američku teniserku Serenu Williams za sportistkinju 2015. godine. Za sjajnu Amerikanku ovo je četvrti put da je proglašena za najbolju u ovom izboru, javlja Anadolu Agency (AA).

Williams je dobila 50 glasova za prvo mjesto, a ukupno je sakupila 352 poena. Iza nje je bila Carla Loyd, reprezentativka Sjedinjenih Američkih Država u fudbalu, koja je imala 14 prvih mejsta i ukupno 243 poena. Slijedi ih Ronda Rousey, zvijezda UFC-a.

Williams je dominirala u 2015. godini, osvojivši tri Grand Slam turnira. Imala je prilika da osvoji sva četiri, ali je poražena od Riberte Vinci u finalu US Opena. Amerikanka je godinu završila sa omjerom od 53 pobjede i svega tri poraza.

Williams je do sada dobijala AP-ovu nagradu 2002, 2009. i 2013. godine. Sa četiri nagrade izjednačila se sa nekadašnjom teniserkom Chris Evert. Jedina sportiskinja koja ima više laureta od njih je Babe Didrikson koja je šest puta proglašena za najbolju za svoja dostignuća u golfu i atletici.