Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA Play off

Atlanta izjednačila protiv protiv Bucksa, Antetokounmpo zbog povrede napustio meč

E5GFe9FXIAUFNry

“Vidjet ćemo u kakvom će stanju Giannis biti sutra. Prihvatit ćemo svaku vijest jer imamo odličan sastav”, kratak je bio trener Bucksa Mike Budenholzer nakon dvoboja

Košarkaši Atlante izjednačili su na 2:2 u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige pošto su noćas na svom terenu pobijedili Milwaukee sa 110:88. Najefikasniji u ekipi Atlante bio je Lou Williams sa 21 poenom i osam asistencija, srbijanski košarkaš Bogdan Bogdanović postigao je 20 poena uz pet asistencija i tri skoka, dok je Clint Capela upisao 15 poena uz sedam skokova.

Bolji od ostalih u gostujućoj ekipi bio je Jrue Holiday sa 19 poena, devet asistencija i pet skokova, Chris Middleton je dodao 16 poena uz osam skokova, a Giannis Antetokounmpo je postigao 14 poena uz osam skokova. Ipak, jako loše vijesti za Bukcse je povreda Antetokounmpa koji se u ovoj utakmici teže povrijedio.

Antetokounmpo je zadobio hiperekstenziju lijevog koljena nakon što se sredinom treće četvrtine u skoku sudario s centrom Atlante Clintom Capelom te se više nije vraćao u utakmicu. U trenutku Antetokounmpove ozljede rezultat je bio 62:52 u korist Hawksa, koji su potom serijom 15:2 pobjegli na 77:54 i praktički riješili dvoboj.

“Vidjet ćemo u kakvom će stanju Giannis biti sutra. Prihvatit ćemo svaku vijest jer imamo odličan sastav”, kratak je bio trener Bucksa Mike Budenholzer nakon dvoboja.

Za Atlantu zbog povrede zgloba nije nastupao jedan od najboljih igrača ekipe, Trey Young

Peti meč finala Istočne konferencije igra se u noći između četvrtka i petka, u Milwaukeeju.

Svi mečevi play-off serije u NBA ligi igraju se na četiri pobjede.