Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Atletičari Tyson Gay i Ryan Bailey žele u američki bob tim

ryan-bailey-tys-n-gay

Tyson Gay (34), bivši svjetski šampiona na 100 i 200 metara i njegov kolega iz američke atletske reprezentacije Ryan Bailey (27), pokušaće da se izbore za mjesto u bob timu Sjedinjenih Američkih Država.

Gay je bio pozitivan na steroide tokom atletskog prvenstva SAD 2013. godine i odradio je jednogodišnju suspenziju. Bio je član američke štafete na 4×100 metara na Olimpijskim igrama u Londonu i Rio de Janeiru. Oba puta su Amerikanci završili kao treći, ali su potom diskvalifikovani zbog povrede pravila. Bailey je bio u štafeti koja je naknadno ostala bez bronzane medalje u britanskoj prijestonici prije četiri godine.

Oni će učestvovati na nacionalnom bob prvenstvu u guranju SAD-a, koje će se održati u zimskom parku u Calgaryju u Kanadi, i predstavlja prvi korak za izbor bob tima. U borbi za ovosezonsku bob reprezentaciju SAD-a u svim konkurencijama učestvovaće 56 kandidata.

Edwin Moses i Lauryn Williams samo su neki od atletičara koji su se oprobali i u bobu. Moses je na Svjetskom prvenstvu 1990. godine osvojio bronzu u bobu dvosjedu, a William je stigla do srebra prije dvije godine na Zimskim olimpijskim igrama u Sochiju.