Ostali sportovi

Prvi reket svijeta

Australija ponovo ukinula vizu Novaku Đokoviću

14/01/2022
Arhiva/PIXSELL

Đoković je sredinom prošle sedmice doputovao u Australiju nakon što je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv korona virusa

Teniska zvijezda Novak Đoković ponovo se suočava sa deportacijom nakon što mu je australska vlada po drugi put ukinula vizu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ministar za imigraciono pravo Alex Hawke rekao je u petak da je iskoristio svoje ministarsko diskreciono pravo da ukine vizu 34-godišnjem srbijanskom teniseru zbog javnog interesa, svega tri dana prije početka Australian Opena.

Očekuje se da će Đokovićevi advokati uložiti žalbu na otkazivanje vize Federalnom okružnom i porodičnom sudu, kao što učinili nakon prvog puta.

Ovo je drugi put da je Đokoviću ukinuta viza otkako je prošle sedmice stigao u Melbourne da odbrani titulu na Australian Openu.

Vlada države Viktorije i organizatori turnira odobrili su njegovo izuzeće od vakcinacije protiv COVID-19 za takmičenje, što mu je omogućilo da dobije vizu za putovanje.

Ali australske granične snage odbile su izuzeće i ukinule mu vizu po dolasku u Melbourne. Đoković je tada proveo četiri noći u hotelskom pritvoru prije nego što je sudija u ponedeljak poništio tu odluku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.