Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Avdić: Propustili smo dobru priliku za pobjedu

Bivši košarkaš Bosne i reprezentativac BiH Samir Avdić smatra da je BiH propustila dobru priliku da ostvari prvu pobjedu na takmičenju i znatno si poveća šanse za plasmanom u narednu fazu takmičenja.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Poljske sa 68:64 u prvom kolu A-grupe Evropskog prvenstva u Francuskoj.

– Šteta je što smo propustili dobru priliku. Iako smo gubili petnaestak razlike uspjeli smo se vratiti u meč i “ganjati” nekih pet poena zaostatka do kraja utakmice, ali na žalost zakazali su Gordić, Kikanović i Šutalo. Kada fulate otvorene šuteve i zicere poraz je neizbježan – izjavio je Avdić za Federalnu televiziju.

Avdić je dodao da će bh. reprezentativci sigurno na narednim treninzima pokušati ispraviti nedostatke u igri, a vjerovatno i više pažnje posvetiti šutu koji je bio veoma loš protiv Poljaka, te svoju šansu tražiti u mečevima protiv Izraela i Finske.

Nakon meča protiv vjerovatno najlakšeg protivnika u grupi, u kojoj nastupaju još selekcije Francuske, Rusije, Finske i Izraela, ostao je dojam da bh. selekcija teško može proći grupnu fazu takmičenja.

Reprezentacija BiH će sutra igrati meč drugog kola protiv selekcije Francuske, a dan kasnije protiv Izraela.