Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Baby Serena” maestralno uzela US Opena, prije mjesec bila 934. na svijetu

stephens

Madison Keys (22) pukla je pod pritiskom finala US Opena. Nakon što je 30. neprisiljenu pogrešku bacila metar u aut otrčala je svojoj prijateljici Sloane Stephens (24) u zagrljaj na mrežu i briznula plač.

Stephens, koja je pobjedom 6:3, 6:0 osvojila prvi Grand slam u karijeri, grlila ju je i tješila, kao da joj je ovo bilo deseto, a ne prvo finale i kao da je na ovoj, najvećoj sceni već godinama.

Nije lako kad te s 19 godina počnu uspoređivati sa Serenom Williams i stavljati ti na leđa teret titule nove najveće nade američkog tenisa.

https://www.youtube.com/watch?v=Ic8IE_eyQQI

No, Sloane Stephens (24) svoj prvi finale Grand slama u karijeri odigrala je baš kao – Serena. Smireno, skoncentrirano, dominantno i savršeno iskorištavajući sve protivnikove probleme. A Madison Keys (22), njena velika prijateljica, imala ih je u finalu US Opena previše.

Prije osam mjeseci Stephens je ležala u bolnici nakon operacije stopala. Prije četiri i po sedmice bila je 934. teniserka svijeta. Danas je Grand slam pobjednica, s 3,7 miliona dolara u džepu. Nije loše za curu kojoj su s 11 godina rekli da će biti dobro ako dogura do druge američke divizije…