Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

danska teniserka

“Bajkoviti povratak” Caroline Wozniacki na US Openu

Caroline Wozniacki
Foto: Pixsell

Ova 33-godišnja Dankinja, finalistkinja US Opena 2009. i 2014. godine, u petak će se u trećem kolu suočiti sa 433. teniserkom svijeta Jennifer Brady

Bajkoviti povratak Caroline Wozniacki na Grand Slam tenis doveo ju je u treće kolo US Opena, nakon što je bivša broj jedan na svijetu iznenadila 11. nositeljicu Petru Kvitovu u dva seta.

Wozniacki, koja se tek u augustu vratila tenisu nakon što se povukla poslije Australian opena 2020. kako bi osnovala porodicu, izborila je mjesto među završne 32 igračice pobjedom 7-5, 7-6 (7/5) nad Čehinjom Kvitovom.

-Mislim, biti ovdje na noćnoj sesiji na stadionu Arthur Ashe i igrati pred prepunom publikom, mislim, ovo ne može biti bolje – rekla je ushićena Wozniacki nakon svoje pobjede.

-To je ostvarenje sna. Da ste me pitali prije tri godine, rekao bih: ‘Nikada se neću vratiti ovdje da igram na ovom terenu.’ Ali vratiti se i pobijediti broj 11 na svijetu je vrlo, vrlo poseban osjećaj. Zaista mi mnogo znači. Volim New York. Volim ovaj teren. Volim sve u vezi grada i igranja ovde – kazala je.

Ova 33-godišnja Dankinja, finalistkinja US Opena 2009. i 2014. godine, u petak će se u trećem kolu suočiti sa 433. teniserkom svijeta Jennifer Brady.

Wozniacki, čiji je posljednji nastup na US Openu bio 2019. godine, dobila je wild card za ovogodišnji turnir.