Ostali sportovi

start na tvrđavi Kastel

Banja Luka dobila prvi maraton: Pobjede slavili Žarko Jovanović i Zoe Hemel

10/10/2021

Početak utrke na tvrđavi Kastel označio je banjalučki gradonačelnik Stanivuković koji je izrazio dobrodošlicu učesnicima iz cijele regije

Na ulicama Banje Luke danas je održan prvi maraton sa startom na tvrđavi Kastel, a pobjede su slavili atletičar iz Doboja Žarko Jovanović i atletičarka Zoe Hemel iz Francuske, javlja Anadolu Agency (AA).

Jovanović je stazu dugu 42,2 km istrčao za 2:51.28, a kaže da je ponosan što je na neki način ispisao istoriju.

Pobjednica prvog “Banjalučkog maratona” u ženskoj konkurenciji Zoe Hamel je stazu istrčala za 2:58.10.

Početak utrke označio je banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je i učestvovao u maratonu.

“Ko voli da trči, njemu ne smetaju vremenski uslovi pa tako i uprkos kiši imamo preko stotinu učesnika ovog prvog Banjalučkog maratona”, kazao je Stanivuković.

Portparol trke Miloš Lolić zahvalio je svim učesnicima banjalučkog maratona.

“Imamo i nekoliko specifičnih trkača, poput djeda Vlade koji uvijek trči, zatim naše zaštitno lice Miladin Dragojević, slijepi trkač iz Čelnica. Takođe, imamo još dvoje slijepih trkača iz Srbije, ali i jedan mladi bračni par iz Švedske koji će trčati sa svojom bebom u kolicima i koja će na stazi da proslavi svoj prvi rođendan”, naveo je Lolić.

Naglasio je da manifestacija uključuje više različitih trka, uključujući i polumaratonsku, trke na deset i pet kilometara, štafetnu trku i “fun run”, a učestvovalo je oko 500 takmičara.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.