Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baraž za SP u rukometu: BiH protiv Švedske

rukometna reprezentacija bih

Voljom današnjeg žrijeba u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. godine rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će se sastati sa selekcijom Švedske.

Žrijeb parova evropskog baraža za Svjetsko prvenstvo održan je u poljskom gradu Krakowu, gdje se danas igra i završnica EURO 2016 za rukometaše, a u dva šešira se našlo ukupno 18 ekipa.

Izabranici selektora Dragana Markovića će u baražu snagu odmjeriti sa Švedskom, te će prvi meč igrat će na domaćem terenu.

Osim meča BiH – Švedska, u baražu će se sastati Češka Republika – Makedonija, Poljska – Holandija, Rusija – Crna Gora, Srbija – Mađarska, Island – Portugal, Slovenija – poraženi iz susreta za treće mjesto na Evropskom prvenstvu (Hrvatska ili Norveška), Bjelorusija – Latvija i Danska – Austrija.

Prve utakmice doigravanja za SP igrat će se od 10. do 12. juna. Revanši su u periodu od 14. do 16. dana u istom mjesecu ove godine. Bolji iz dvomeča baraža izborit će nastup na Svjetskom prvenstvu, koje će se igrati od 11. do 29. januara 2017. godine u Francuskoj.