Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Barcelona se oprašta od Danijela Šarića

L0nnkR5

Rukometna sekcija Barcelone oprašta se od svog čuvara mreže Danijela Šarića (37) koji će na kraju ove sezone napustiti Kataloniju i karijeru nastaviti u katarskom Al Qiyadahi, javlja Anadolu Agency (AA).

Nekadašnji bh. reprezentativac Šarić je u “Barcu“ stigao 2009. godine i postao nezamjenjiv na golu španskog i evropskog velikana. Sa Barcelonom je dva puta osvojio Ligu šampiona u sezoni 2010/11. i 2014/15. Pet puta je bio šampion Španije, a osvojio je i tri Kupa kralja.

Povodom njegovog odlaska iz kluba aktuelni španski šampion napravio je video u njegovu čast u kojem su prikazane neke od njegovih sjajnih intervencija tokom sedam godina provedenih u Barceloni.

Zanimljivost vezana za Šarića je da je branio za čak četiri reprezentacija. Osim za BiH, nastupao je za nekadašnje SR Jugoslaviju, potom  i Srbiju i Crnu Goru, a trenutno je reprezentativac Katara.

Tokom sjajne karijere, rođeni Dobojlija, nastupao je za Crvenu zvezdu, Sintelon, Teka Cantabriju, Alcobendas, Ademar Leon, Portland San Antonio i Barcelonu.