Ostali sportovi

ni juni ne može

Baš im se ne da: Ponovo otkazan boks meč Joshue i Puleva

04/04/2020

Za 30-godišnjeg aktuelnog svjetskog prvaka po verzijama WBA, IBF, WBO i IBO trebala je to biti prva borba nakon što je vratio pojaseve prošlog decembra u revanšu s Andyjem Ruizom Jr-om

Borba za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji između Britanca Anthonyja Joshue i obaveznog izazivača IBF-a Kubrata Puleva iz Bugarske, prvobitno zakazana za 20. juni, odgođena je, objavili su u petak promotori Matchroom Boxinga.

Borba se trebala održati na stadionu Tottenhama, ali je pandemija koronavirusa zaustavila i taj događaj.

Pregovori oko ove borbe trajali su nekoliko mjeseci, a osim kuće Spursa, favorit za održavanje meča bio je i Arsenalov stadion Emirates.

Za 30-godišnjeg aktuelnog svjetskog prvaka po verzijama WBA, IBF, WBO i IBO trebala je to biti prva borba nakon što je vratio pojaseve prošlog decembra u revanšu s Andyjem Ruizom Jr-om.

Osam godina stariji Pulev do sada je u karijeri imao 29 borbi, a jedini poraz u karijeri doživio je 2014. godine kada ga je u borbi za svjetski naslov nokautirao Vladimir Kličko.

Zanimljivo, ovo je već drugi put da je otkazan okršaj Joshue i Puleva.

Prije tri godine Pulev je odustao od borbe zbog ozljede ramena, a zamijenio ga je Carlos Takam. Joshua je kamerunskog boksera pobijedio tehiničim nokautom u desetoj rundi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.