Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bašić večeras protiv Lopeza, Džumhur sutra protiv Kohlschreibera

dzumhur basic

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić večeras igra meč drugog kola ATP turnira u Sofiji protiv Španca Guillerma Garcije-Lopeza.

Dvadeset četverogodišnji Sarajlija nastavio je s dobrim partijama u ovoj godini, a nakon odličnog nastupa na Australian Openu gdje je ostvario četiri pobjede, na ATP turniru u Sofiji nastavio je seriju dvjema pobjedama u kvalifikacijama te eliminacijom Indijca Bhambrija u prvom kolu. Slijedi mu meč s trećim nosiocem Lopezom, 27. igračem na ATP listi.

Trideset dvogodišnji Španac je apsolutni favorit, ali je Bašić pokazao da igra u životnoj formi te će učiniti sve da priredi iznenađenje i plasira se u četvrtfinale što bi ga dovelo nadomak plasmana u Top-100 na ATP listi.

Lopez je već nekoliko godina u vrhu svjetskog tenisa, a najbolji plasman mu je 23. mjesto iz februara 2011. godine. U karijeri je osvojio pet ATP titula, od kojih dvije u prošloj godini – u Bukureštu i Zagrebu. U ovoj sezoni nastupio je na Australian Openu gdje je došao do trećeg kola.

Susret Bašić – Lopez posljednji je u današnjem programu, a prema najavama organizatora neće početi prije 19.30 sati.

Drugi bh. predstavnik Damir Džumhur nakon jučerašnje pobjede nad 50. igračem svijeta Čehom Veselim danas je slobodan, a naredni meč igra u četvrtak protiv petog nosioca Nijemca Philippa Kohlschreibera.