Ostali sportovi

ministar privrede KS

Bašić: Želimo poslati lijepu i pozitivnu sliku i priču iz BiH

28/01/2019

EYOF će biti održan u februaru u gradovima Sarajevo i Istočno Sarajevo

Nadamo se da će Sarajevo, Istočno Sarajevo i Bosna i Hercegovina u februaru za vrijeme EYOF-a doživjeti lijepe trenutke i da će naši građani, a posebno djeca biti sretni – kazao je ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić koji je zajedno s direktorom kompanije “EYOF 2019“ Senahidom Godinjakom govorio o organizaciji evropskog zimskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF).

EYOF će biti održan u februaru u gradovima Sarajevo i Istočno Sarajevo, a Bašić i Godinjak su na današnjoj konferenciji za medije govorili o pomoći koju je Kanton Sarajevo uputio organizatorima ovog velikog sportskog događaja.

– Netom nakon preuzimanja dužnost, zajedno sa svojim kolegama u Vladi, zauzeo sam se da obezbijedimo i više nego što je bilo planirano, a možda i više nego što se od nas očekivalo s obzirom da smo tek stupili na funkcije, za podršku EYOF-u. Na naše zadovoljstvo i zadovoljstvo građana BiH u tome smo i uspjeli – izjavio je Bašić.

Ministar ističe da je Vlada KS odobrila 1.150,000 KM za kompaniju EYOF, a sve da bi ovaj događaj protekao u najboljem redu i da bi svi bili sretni i zadovoljni.

– Želimo poslati lijepu i pozitivnu sliku i priču iz Bosne i Hercegovine, a nadamo se da ćemo steći veći kredibilitet kojim bismo mogli aplicirati za još veće i značajnije događaje – dodaje Bašić.

Godinjak je zahvalio Vladi KS i svim ljudima koji su pomogli organizatore EYOF-a i osvrnuo se na velike investicije Vlade KS vezane za ovaj događaj.

– Vlada KS podržala je ovaj projekt direktno i snažno u dva pravca. Još prošle godine Vlada KS je izdvojila sredstva u iznosu većem od 1.800.000 KM za potrebe infrastrukturnog budžeta, odnosno za sve što se trebalo realizovati na borilištima. Među najvećim investicijama bile su nabavka ledene plohe za Skenderiju, a zatim izgradnja staza za trčanje na Igmanu – rekao je Godinjak.

Dodao je da, između ostalog, zahvaljujući kantonalnoj vladi KS nabavljene su dvije mašine za uređenje staza na Bjelašnici i Igmanu, bez kojih organizacija takmičenja ne bi bila moguća, a ta investicija iznosila je 500.000 KM.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.