Ostali sportovi

Eurobasket

Bećiragić nakon pobjede nad Mađarskom: Odbrana je bila ključ

01/09/2022

Selektor Bećiragić iznio je svojem mišljenje o tome šta je presudilo ishod meča

Bosna i Hercegovina pobijedila je Mađarsku na otvaranju Eurobaskeeta s 95:85.

Nakon utakmice na press-konferenciji medijima su se obratili selektor Bećiragić i igrač Džanan Musa.

“Mađarska je odličan tim, mi smo znali šta trebamo da uradimo. Bilo je veoma bitno da ispunimo sve što je trener rekao, da poštujemo plan utakmice što smo i uradilo. Imali smo uspone i padove, ali smo ostali zajedno što je veoma važno. Na poluvremenu smo pričali šta trebamo da radimo u nastavku utakmice, mi smo to uradili, pobjedili smo što je veoma važno za nastavak”, kazao je Musa.

Selektor Bećiragić iznio je svojem mišljenje o tome šta je presudilo ishod meča.

“Mislim da je ključ pobjede bila odbrana koju smo htjeli da igramo 40 minuta. Znali smo da su teški za čuvanje, znali smo da su odigrali dvije dobre utakmice prije dolaska na EP, znali smo da igraju dosta napada bez nekog sistema. Trudili smo da igramo odbranu svih 40 minuta, na kraju su oni pali i mi smo pobjedili radi discipline u odbranu”, kazao je selektor BiH i dodao:

“Sa druge strane pokušavali smo u napadu da guramo loptu unutra za Halilovića i Nurkića, dosta smo dali koševa nakon ofanzivnih skokova i kontra napada. Veoma je bitno da su igrači zajedno, što je za nas bitno svih 40 minuta, ako budemo fokusirani čitavu utakmicu, bit ćemo veoma opasni”, zaključio je Bećiragić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.