Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pretkvalifikacije za oi

Bećiragić nije zadovoljan igrom, Garza razočaran svojim šutom sa slobodnih

beciragic garza fiba
FOTO: FIBA

Za nešto više od 27 minuta na parketu Garza je ubilježio i 12 skokova te dvije asistencije

Košarkaška reprezentacije BiH je na otvaranju pretkvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu savladala Portugal rezultatom 84:75.

Selektor Adis Bećiragić zadovoljan je bio pobjedom, ali nije krio da mu se igra baš i nije dopala.

“Zadovoljni smo pobjedom i rezultatom ove vrste turnira. Da li smo igrali dobro i onako kako smo se dogovorili? Nismo, ali smo iskoristili individualni kvalitet naših igrača i izuzetno dobru koncentraciju u drugom poluvremenu. Nadamo se da će sutra kada budemo igrali protiv Poljske, da će nam ova utakmica koju smo igrali iskoristili da prvi put sa Nurkićem, koji nam zauzima izuzetno puno prostora i mjesta u našoj koncepciji i našoj ekipi, da će pomoći da već sutra igramo puno bolje i kvalitetnije”, kazao je Bećiragić.

“Ovo je jedan dugi turnir gdje ćemo poslije imati i utakmicu sa Mađarskom. Nama je osnovni cilj da budemo među prve dvije ekipe kako bi sebi produžili mogućnost da osvojimo ovaj turnir. Pozdrav svima koji vole ovu reprezentaciju i nadamo se da ćemo uraditi ono za što smo došli ovdje, a to je da budemo pobjednici ovog turnira”, poručio je selektor.

Garza razočaran slobodnim bacanjima

Svoj komentar utakmice dao je debitant u reprezentaciji BiH, Luka Garza.

garza portugal
FOTO: FIBA

“Mislim da sam imao dosta dobar debi i da ostavim traga na skok igri. Definitivno sam razočaran svojim slobodnim bacanjima, previše sam promašivao, a to su ključni poeni”, kazao je Garza i dodao:

“Mislim da sam igrao sa dobrom energijom i uspio sam da se popravim u četvrtoj četvrtini sa par trojki. Generalno u četvrtoj četvrtini svi smo igrali dobro, lopta se brzo kretala, igrali smo dobru odbranu, igrali smo kao jedan, tako da mislim da je ovo sjajan debi za mene”, kazao je Garza koji je meč završio sa 15 ubačenih koševa.

Za nešto više od 27 minuta na parketu Garza je ubilježio i 12 skokova te dvije asistencije.

“Sutra odmah igramo protiv Poljske. Oni su ovdje domaćini, tako da će sigurno oni tu imati prednost, ali to su tipovi utakmica koji će još više izgraditi naš tim, našu svlačionicu, jer ćemo morati pronaći način kako da pobijedimo.”