Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor bh. reprezentacije

Bećiragić: Prezadovoljan sam zbog pobjede, ali i fenomenalne podrške s tribina

Adis Bećiragic fena

Reprezentacija BiH kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo zaključuje u nedjelju gostovanjem u Mađarskoj

Lopta je okrugla, borit ćemo se do posljednjih trenutaka u Mađarskoj. Uradit ćemo što je do nas, ali mislim i da Češka može pobjijediti Crnu Goru, izjavio je selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić na pres-konferenciji nakon što je njegova selekcija u 5. kolu K grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sinoć u Tuzli pobijedila Crnu Goru sa 74:66.

Košarkašima BiH za potpuno slavlje bila je potrebna pobjeda od 20 poena, ali ih i ova ostavlja u igri za plasman na Mundobasket. No, sada će im uz pobjedu nad Mađarskom trebati i pobjeda “otpisane” Češke u Podgorici.

– Prezadovoljan sam zbog pobjede, ali i zbog fenomenalne podrške sa tribina. Mi smo krili da je kapiten Miralem Halilović imao napuknuto rebro i da je došao na svoju odgovornost. Rekao sam mu da čuva zdravlje, ali je došao večeras i odigrao koliko je mogao. Imamo Robersona koji i ne trenira nakon zemljotresa u Turskoj, Kamenjaša i Lazića koji ne igraju puno za svoj klub… Imamo skraćenu rotaciju, mnogo promjena u reprezentaciju. Otkako sam došao imao sam četiri različita tima na okupu. Ali, naravno, idemo dalje. Pobijedili smo u Tuzli nakon deset godina i zaista sam zahvalan ovoh predivnoj publici na podršci – rekao je Bećiragić.

Izvrsnu partiju pružio je Amar Gegić, koji je postigao 14 poena.

– Dali smo svoj maksimum i došli smo do pobjede. Možemo poželiti sreću Crnoj Gori, ali se nadam da ćemo se mi plasirati na Svjetsko prvenstvo – rekao je Gegić.

Reprezentacija BiH kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo zaključuje u nedjelju gostovanjem u Mađarskoj.