Ostali sportovi

Beljo najbolji bokser u BiH: Kod nas svi prvaci svijeta, a nemaju za germe

07/06/2018

Savez profesionalnog boksa u Bosni i Hercegovini sinoć je u Sarajevu uručio priznanja za istaknuti doprinos razvoju profesionalnog boksa u BiH, i to Kemalu Balukoviću, dugogodišnjem sportskom radniku i jednom od začetnika profesionalnog boksa u BiH, te Miri Jerkoviću treneru i sportskom radniku.

Za najboljeg boksera za 2017. godinu Savez profesionalnog boksa u BiH je proglasio mostarskog “Bombardera” Damira Belju, na osnovu niza uspjeha koje je ostvario. Beljo je također dobio i doživotnu licencu Saveza profesionalnog boksa u BiH, kako bi bili sigurni da će Beljo uvijek biti dio profesionalnog boksa u BiH i Saveza profesionalnog boksa u BiH.

Beljo se zahvalio savezu na priznanju najboljeg bh. profesionalca, posebno na “jako časnoj nagradi doživotne licence koju je dobio od jedinog krovnog saveza profesionalnih boksera”.

– Drugo, još važnije, je to što su odlučili da se više pozabave i našim profesionalcima koji sami sebi stvaraju priču preko lažnih mečeva i smiješnih titula i time jako negativno utječu na čitavu javnost, na ovaj sport, a i na mlade perspektivne reprezentativce koji bi mogli nešto napraviti u budućnosti – napisao je Beljo na svom profilu na Facebook, te dodao:

Veliki sam pobornik olimpijskog boksa i uvijek kažem da treba biti prvo gazda u svojoj zemlji,a kod nas sportaši sami izjavljuju da su dugogodišnji reprezentativci, višestruki prvaci… Čudno… Ja sam sedam godina bio prvak ove zemlje, seniorski i stalni reprezentativac kao i kapiten reprezentacije i neke od kolega nisam vidio apsolutno nikad da su boksali za reprezentaciju, a tamo pročitam da su toliko dugo tu bili. Moguće da sam i “gluplji” nego što jesam. Dao Bog da smo toliko bogati šampionima, sve šampioni svijeta, a ne mogu biti prvaci države i nemaju za germe, napisao je Beljo u svom emotivnom obraćanju.

– Ovim želim da skrenem pozornost javnosti koja je postala kao i politika – šuplja priča, volim ovaj sport, ostavio sam svoje zdravlje tu i Bogu hvala imao odlične rezultate, na Boxrecu sam imao 168 bodova i onda su uslijedile moje ozljede i radi neaktivnosti su me baš srezali ali vratit ću to ako Bog da a i nadam se da ce doći i mlađi i napraviti jos veće rezultate. I baš radi toga ovo i spominjem jer ne bih želio da im se zgadi kao što im se gadi kad pročitaju “gluposti”. Moje će proći vrijeme, ali ne želim da krila skratim mladima koji ulažu pravi trud, zato bih volio da i kolege profesionalci budu malo realniji i da puste i mlade da žive od svog truda i zalaganja, poručio je Beljo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.