Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. bosker

Beljo poručio Puhalu: Nikad me nisi zvao za meč, hajde da boksamo za Zavod u Pazariću

DBeljo

Jednom mi je rekao, kao u tom smislu, da bi, da dođe do njega, to bio dobar meč

Bokser Damir Beljo oglasio se na svom profilu na Facebooku i ponudio Edinu Puhalu alias Iron Pukiju da odrade meč koji bi sigurno obradovao sve ljubitelje boksa u našoj zemlji.

– Gledajte, svaka čast Edinu i njegovim saradnicima! Ne volim laži, a Edin mene nije nikad zvao da bi boksao sa mnom, niti sam ja upoznat s tim da je on želio meč sa mnom. Jednom mi je rekao, kao u tom smislu, da bi, da dođe do njega, to bio dobar meč. Iz svega priloženog što se dešava nakon što sam rekao da je vrijeme da boksa sa mnom, vidi se da to izbjegavaju. Imate danas jako kvalitetnih boksera za koje smatram da su kvalitetniji od nekih u vrhu, ali su na nekim počecima karijere, kao recimo u mojoj kategoriji Babić i Filipi iz Hrvatske, Bošnjak iz BiH, i nemaju još dovoljan broj mečeva, a ljudima koji već imaju renome nisu interesantni, jer su odlični, a još nedovoljno rangirani. Tako da, svako bi odmah u finale, napisao je Beljo, te dodao:

Danas sam ja najrangiraniji (nisam rekao najbolji iz poštovanja prema kolegama reprezentativcima), Puhalo je iza mene nekih 25 mjesta, ali ima WBO europski pojas. Sad kaže kao obrati se menadžeru u vezi honorara. Pa čovječe, protivnika koji je boksao sa tobom ste platili da boksa (što je normalno, jer neće džabe da boksa), također kad ste uzimali pojas (to je normalno, pogotovo ako si domaćin). I taj čovjek i svi sa kojima si boksao su daleko ispod mene, a ja se nudim bez ijednog feninga da ti boksam i sve od prodaje ulaznica neka organizator daruje u humanitarne svrhe (recimo, Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić) – napisao je Beljo.