Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Beljo uskoro napada pojas svjetskog prvaka

damir beljo

Najbolji bosanskohercegovački profesionalni bokser Damir Beljo 17. decembra u kalifornijskom Inglewoodu borit će se za pojas svjetskog prvaka prema WBO verziji.
Cjelovečernji spektakl u kojemu će Beljo nastupiti direktno će prenositi televizijska kuća HBO. Meč je na programu u dvorani Forum, a u narednim danima će biti poznati i svi ostali detalji.

Beljin protivnik je Ukrajinac Oleksandr Usyk kojemu će to biti prva odbrana naslova nakon što je pojas osvojio 17. septembra ove godine u Poljskoj slavljem protiv Krzysztofa Glowackog. Usyk je i dalje neporažen u profesionalnoj karijeri uz savršenih 10:0. Prije četiri godine na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio je zlatnu medalju. Radi se o borcu kontra garda i razornog udarca koji 90 posto dvoboja završava nokautom.

Ništa manje impresivan nije ni naš Beljo koji zasad u profesionalnoj karijeri ima 22 pobjede. Mostarac je posljednji dvoboj odradio 6. marta u Njemačkoj gdje je porazio Maila Kurzweila. Prije nekoliko mjeseci je zbog povrede je napustio evropski WBO naslov, a pri tom je najavio da će nakon oporavka napasti svjetsku titulu.