Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bell: Imamo odlične uslove za trening u kampu FK Sarajevo

fk_sarajevo_zene

Bosna i Hercegovina organizator je UEFA kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo za žene u kategoriji kadetkinja.

Bh. reprezentacija nalazi se u grupi s Rumunijom, Grčkom i Irskom, a upravo selekcija Irske svoje treninge obavlja u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru.

Colin Bell, 56-godišnji Englez, od početka godine preuzeo je ženske selekcije Republike Irske.

Poznati stručnjak, koji je sa FFC Frankfurt (GER) osvojio UEFA Ligu prvaka za žene ističe da prvi put boravi u Sarajevu.

– Uslovi za rad su dobri i svi pokušavaju da nam pomognu. Prije nego što smo došli, imao sam kontakt sa svojom bivšom igračicom, koja je sa ovog područja. Sarađivali smo pola godine prije nego što sam preuzeo Irsku i imao sam neke osnovne informacije – kazao je Bell.

Irska je pobijedila Bosnu i Hercegovinu prije nekoliko dana minimalnim rezultatom.

– Bila je to teška utakmica. Bosna i Hercegovina ima dobrih igračica. Ženski fudbal se razvija i to je dobro. Naša ekipa je nova, prve utakmice nam dolaze nakon sedam dana priprema. Mnogo je stvari sa kojima se moramo suočiti i unaprijediti ih. Bio je to jedan dobar početak, protiv teškog protivnika. Zadovoljni smo i sretni zbog pobjede. Možda je moglo biti i 0:0, ali smo dali više i htjeli pobjedu u zadnjih 15 minuta smo igrali sa više želje. Bosna još uvijek ima šanse, kao i svi da se kvalifikuje – smatra Bell.

U igračkoj karijeri nastupao je između ostalog za engleski Leicester City FC, te FSV Mainz 05. Govorio je i o uslovima rada, koje je zatekao u Trening centru FK Sarajevo.

– Jako smo sretni što treniramo ovdje. Imamo dobar teren s prirodnom travom. Koristimo sve uslove kampa. Imamo na raspolaganju sve što nam treba i to je bitno – zaključio je Bell, saopćeno je iz FK Sarajevo.